Cover
PUBLICATIE

Non-Cognitieve vaardigheden

De heterogene impact van financiele prikkels in het pensioensysteem op het langer doorwerken.

In dit paper vatten we de belangrijkste bevindingen samen van de literatuur over de relatie tussen non-cognitieve vaardigheden en pensioenbeslissingen. De paper begint eerst met een algemene introductie over de literatuur met betrekking tot non-cognitieve vaardigheden. Daarna bespreken we in welke mate deze vaardigheden een effect hebben op pensioenbeslissingen. We tonen aan dat non-cognitieve vaardigheden een grote invloed hebben op hoe individuen hun pensioenverwachtingen aanpassen als zij geconfronteerd worden met pensioenhervormingen. Als laatste bespreken we de relevantie van het inventariseren van non-cognitieve vaardigheden voor de effectiviteit van de pensioencommunicatie.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.