Cover
PUBLICATIE

Zekerheid in de economie van morgen (?)

Whitepaper door NBA Stuurgroep Publiek Belang

De Stuurgroep Publiek Belang heeft tijdens een webinar een whitepaper over 'Zekerheid in de economie van morgen' gepresenteerd.

Vanuit een gelijknamige werkgroep zijn de behoeften rondom zekerheid op het gebied van digitalisering en duurzaamheid bij een brede groep stakeholders verkend. De Stuurgroep Publiek Belang en de NBA willen met de verkenning voorsorteren op veranderende maatschappelijke behoeften en actief bijdragen aan de discussie over niet-financiële indicatoren. De gespreksuitkomsten vormen de basis voor een reeks van tien aanbevelingen in de verkenning. 

Tijdens het webinar, onder leiding van Jan Peter Balkenende, gaven initiatiefnemers André Wijnsma (EY) en Mark Vaessen (KPMG) aan dat met alle spelers uit het 'financiële ecosysteem' is gesproken. Geïntegreerde verslaggeving wordt steeds belangrijker; niet alleen voor organisaties zelf, maar ook voor stakeholders die meer eisen stellen rondom duurzaamheid. "De eerste keer dat ik een duurzaamheidsverklaring afgaf is nu tien jaar geleden", aldus Wijnsma. "Sindsdien is er veel veranderd."

Meer aandacht voor duurzaamheid is er ook vanuit de beleggers, stelde Rients Abma (Eumedion). Rondom milieu-issues en klimaatbeleid ligt het tempo van verandering bij bedrijven al hoog, maar op sociale thema’s "mag het een tandje harder". Dan gaat het bijvoorbeeld over verantwoord belastingbeleid en inkomensongelijkheid, een thema dat direct raakt aan de beloning van bestuurders zelf.

Bekijk het Whitepaper van de Stuurgroep Publiek Belang

Terugkijken: webinar 'Zekerheid in de economie van morgen (?)'

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.