Cover
RAPPORT

Werkgroep Fraude ontwikkelt fraudeprotocol

Concept protocol

Verwachtingen van gebruikers van de jaarrekening over de rol van de accountant ten aanzien van het ontdekken van fraude worden niet altijd waargemaakt.

Niet voor niets heeft de Stuurgroep Publiek Belang fraude aangewezen als thema dat vanwege de maatschappelijke impact een bovengemiddelde invloed uitoefent op de verwachtings- en prestatiekloof. Voor het overbruggen van deze kloof en het onderkennen van dilemma's wordt het gesprek aangegaan met stakeholders en de beroepsgroep zelf.

Als opstap hiertoe heeft de Werkgroep Fraude een concept fraudeprotocol ontwikkeld. Dit wordt binnenkort voor goedkeuring aan de Stuurgroep Publiek Belang voorgelegd. Op 4 oktober organiseerde Accountant.nl bij gelegenheid van het Fraude Film Festival een fraudedebat. Met het oog daarop maakte de werkgroep Fraude het concept fraudeprotocol nu al publiek.

 

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.