Cover
RAPPORT

Werken aan een kwaliteitsgerichte cultuur

Good practices

Een cultuur van kwaliteit, hoe pak je dat aan? Accountantsorganisaties, groot of klein, kunnen op het gebied van kwaliteitsverbetering veel van elkaar leren. In dat kader publiceert de Stuurgroep Publiek Belang zes good practices van verschillende kantoren die zullen bijdragen aan een cultuur die gericht is op kwaliteit. Hiermee delen accountantskantoren hun ervaringen op het gebied van kwaliteitsverbetering, zodat andere kantoren deze kunnen gebruiken voor hun eigen verbeterprogramma.

De publicatie gaat in op de volgende vragen:

 

  • Een goede oorzakenanalyse - Hoe pak je dat aan?
  • Missie, visie en strategie laten leven - Hoe doe je dat?
  • Een kwaliteitsgerichte cultuur - Hoe creëer je die?
  • De kwaliteits- en veranderagenda bewaken - Hoe doe je dat?
  • De toon aan de top - Hoe draag je die uit?
  • Beoordelen en belonen in lijn met kwaliteit - Hoe doe je dat?

 

Aan de hand van gesprekken met professionals uit de praktijk zijn deze good practices in deze publicatie als handvatten uitgewerkt. De voorbeelden betreffen zowel structuur als cultuur: systemen enerzijds, gedrag, normen en waarden anderzijds. De good practices zijn voorbeelden van grote kantoren, maar ook zeer bruikbaar voor kleinere kantoren, en toepasbaar voor bestuurders, partners en werknemers.

Als vervolg op deze publicatie zal de NBA na de zomer masterclasses voor beleidsbepalers van grote en kleine kantoren organiseren voor het bespreken en verdiepen van good practices binnen de sector.

 

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.