Cover
PUBLICATIE

Verdienmodellen van het mkb-accountantskantoor

NEMACC-onderzoek

Met welk business- en verdienmodel kan de mkb-accountant het nieuwe decennium vol vertrouwen tegemoetzien? Dat is de vraag die ten grondslag ligt aan dit NEMACC-onderzoek ‘Verdienmodellen van het mkb-accountantskantoor’. 

Bij verdienmodellen gaat het ook over waardecreatie: Waar voegt de accountant nu waarde toe? Uit het onderzoek blijkt dat mkb-accountants nauwelijks stilstaan bij deze vraag. Het veel toegepaste verdienmodel ‘uurtje-factuurtje’ zegt niet veel over de waarde die echt wordt toegevoegd . De werkzaamheden van de mkb-accountant zullen, als gevolg van de digitalisering enerzijds en als gevolg van veranderende klantbehoeften, gaan veranderen. Dat vraagt om een ander verdienmodel. Een groot deel van de mkb-accountants is echter tevreden met de wijze waarop het nu gaat en voelt nog geen urgentie om aan de slag te gaan met het eigen business- en verdienmodel. Het onderzoek geeft richtingaanwijzers voor een dergelijk nieuw verdienmodel.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.