Cover
RAPPORT

Rode vlaggen

Bundel over 'frauderisico's ontdekken en melden'

Accountant.nl publiceert een nieuwe uitgave over 'Rode vlaggen: frauderisico's ontdekken en melden'. De nieuwe publicatie is gratis voor NBA-leden en andere geïnteresseerden.

Columnist Marcel Pheijffer schreef recent in een column in het FD: "Agressief boekhouden ligt op de loer. Maar 'red flags' verraden dat: oplopende werkkapitaal- en debiteurenposities, crediteurenstretching, optimistische waardering onderhanden werk en goodwill, stijging schuldpositie, dividenden die via leningen worden gefinancierd. Goede analisten valt dat op en zij waarschuwen er tijdig voor. Goede accountants doen dat ook."

De uitgave Rode vlaggen put uit rechtspraak over gevallen van fraude waarin accountants een rol speelden. De bundel is de opvolger van de succesvolle uitgave Uitglijders en is volledig gewijd aan het thema fraude.

Groen en rood

Rode vlaggen gaat, anders dan Uitglijders, niet alleen in op tuchtrechtspraak, maar ook op civiel, straf- en bestuursrechtspraak. Bovendien zijn niet alleen zaken geselecteerd waarin accountants een steek lieten vallen, maar ook uitspraken over zaken waarin de accountant het goed heeft gedaan. Voorbeelden van thema’s die aan de orde komen:

  • Contanten en kas;
  • Geknoei met cijfers;
  • Belastingkwesties.

Bij elke besproken uitspraak staat een aantal rode en groene vlaggen. Om het zoeken naar zaken te vergemakkelijken zijn deze vlaggen in overzichten aan het einde van de bundel thematisch gerangschikt.

Auteur van Rode vlaggen is juridisch journalist Lex van Almelo, die onder meer al jaren de tuchtrechtsamenvattingen schrijft voor deze site.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.