Cover
RAPPORT

Internal Audit Ambition Model 2018

Nederlandse benchmark

De NBA-ledengroep Intern en Overheidsaccountants (LIO) en IIA Nederland hebben dit voorjaar internal audit-afdelingen (IAFs) opgeroepen om mee te doen aan een Nederlandse benchmark op basis van het ‘Internal Audit Ambition Model’. Maar liefst 36 afdelingen hebben gehoor gegeven aan deze oproep.

De belangrijkste resultaten zijn gepresenteerd tijdens het IIA-congres op 15 juni. Zij laten zien dat de IAFs over het algemeen voldoen aan het ‘International Professional Practices Framework’ (IPPF) en dat er nog de nodige ambitie is.

'Soft controls'

Een opvallende uitkomst is dat IAFs die strategie-audits uitvoeren, zichzelf een hogere score toekennen. Daarnaast valt op dat aan het thema 'soft controls' een hogere ambitie wordt toegekend ten opzichte van het behaalde resultaat. 

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.