Cover
RAPPORT

Financiële functie rijp voor disruptie

Robotics en data analytics winnen snel terrein

Als de financieel professional niet snel in beweging komt, ligt disruptie op de loer. Dat is de conclusie die kan worden getrokken uit de resultaten van het onderzoek “invloed technologie op de financiële functie” van de VU Register Controllers opleiding en de NBA accountants in business dat vandaag wordt gepresenteerd. Een groot deel van de financieel professionals onderschat de impact van technologie op zijn of haar functie. “Als financieel professionals willen voorkomen dat hun baan binnenkort wordt uitgehold of zelfs verdwijnt, moeten zij versneld aan hun technische en interpersoonlijke competenties gaan werken” zegt prof. dr. Frank Verbeeten.

Uit het onderzoek blijkt dat er 5 belangrijke redenen zijn waarom de financiële functie rijp lijkt voor disruptie.

  • Robotics en data analytics (big data en predictive analytics) winnen snel terrein binnen alle kerntaken van de financiële functie, niet alleen bij de transactionele processen.
  • Aan alle randvoorwaarden voor versnelling van deze ontwikkeling, zoals standaardisering van financiële processen, systemen en informatie architectuur, wordt door steeds meer organisaties voldaan.
  • Efficiency en effectiviteit nemen toe door robotics en data analytics. Organisaties die robotics toepassen kennen lagere kosten voor de financiële functie. Organisaties die data analytics gebruiken zijn effectiever in hun financiële functie.
  • Een groot deel van de financieel professionals onderschat de impact van technologie op zijn of haar functie.
  • Competenties die voor de financieel professional in een digitale wereld van belang zijn, zoals data analyse- en leiderschapsvaardigheden, moeten snel ontwikkeld worden.
logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.