Cover
RAPPORT

Deelnemersvertrouwen in pensioenfondsen

Welke wijzigingen kunnen het vertrouwen verhogen?

Mercer Nederland heeft in navolging van 2015 en 2016, ook dit jaar weer onderzoek uitgevoerd naar het vertrouwen van deelnemers in pensioenfondsen. Het onderzoek geeft inzicht in de kennis en het vertrouwen van de deelnemers in pensioenfondsen en geeft antwoord op de vraag wat de fondsen kunnen doen om dit te vergroten.   

De belangrijkste conclusies

Algeheel vertrouwen

Het vertrouwen is ondanks alle inspanningen van de fondsen maar licht gestegen van een 5,9 (in 2016) naar een 6,1 (op een schaal van 1 tot 10).

Verhoging vertrouwen op basis van voorgestelde wijzigingen

Mercer heeft een voorstel gedaan voor aanpassingen in de tweede pijler van het Nederlandse pensioenstelsel. Dit voorstel is dit jaar in het onderzoek meegenomen. Zie pagina 6 van dit onderzoek voor een toelichting. Indien dit voorstel wordt doorgevoerd, zullen de pensioenfondsen het vertrouwen herwinnen volgens 47% van de respondenten en volgens zelfs 72% van de jongste generatie (15-30 jaar).

Highlights uit het onderzoek

Hoe groot is het vertrouwen in pensioenfondsen?

De pensioenfondsen krijgen gemiddeld een 6,1 (op een schaal van 1 tot 10) voor vertrouwen. 71% van de respondenten geeft aan dat het vertrouwen nagenoeg hetzelfde is gebleven ten opzichte van 2016. In 2016 kregen de pensioenfondsen een 5,9 van de respondenten.

Hoe kunnen pensioenfondsen het vertrouwen van deelnemers vergroten?

  • Een duidelijke afkeer tegen bonussen in de pensioensector.
  • Meer communiceren naar ouderen over de hoogte van het pensioen.
  • Het uitbreiden van de keuzemogelijkheden voor deelnemers.

Voorgestelde wijzigingen in het pensioenstelsel

  • Voor jongeren (18 jaar-50 jaar) en ouderen (50 jaar en ouder) een splitsing maken in het pensioenfonds:
    - in een opbouwfase (wat heb ik daadwerkelijk gespaard/gestort in mijn pensioenpot)
    - en een uitkeringsfase (wat krijg ik of ga ik als pensioenuitkering krijgen). Deze fases gaan geleidelijk in elkaar over.
  • Meer individuele keuzemogelijkheden, zoals het flexibel maken van de hoogte van de werknemersbijdrage aan het pensioen en keuze voor de beleggingsmix.

Hoe zouden deelnemers zelf hun pensioen invullen?

Indien de deelnemers volledige vrijheid krijgen om hun pensioen zelf in te richten, dan zou bijna de helft zelf een pensioenoplossing zoeken en laten beheren door een pensioenfonds, PPI, verzekeraar of bank. Met deze inzichten kunt u als pensioenbeheerder direct aan de slag om uw pensioenfonds te optimaliseren.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.