Cover
RAPPORT

2017 Global Talent Trends

Empowerment in a disrupted world

Het onderzoek verzamelde informatie van 400+ senior executives, 1700+ HR professionals en 5400+ medewerkers uit 20 industrieën en 37 landen over de hele wereld. De technologische vooruitgang maakt mensen en informatie steeds toegankelijker en het verandert de manier van werken. Tegelijkertijd wordt er, door demografische veranderingen in het werknemersprofiel en vernieuwende eisen aan de werkbeleving, anders gedacht over wat het betekent om "naar het werk te gaan”.  ‘Daadkracht in een onzekere wereld’ is de rode draad in de manier waarop bedrijfsleiders, HR professionals en medewerkers de toekomst van werk zien. 

De vier belangrijkste trends

Maak een groeiplan: Stel een gewaagde veranderingsagenda op

93% van de leidinggevenden hebben het plan binnen de komende twee jaar verandering binnen hun organisatie door te voeren. Het gaat niet meer alleen om ontwikkelen en daardoor vooruit te lopen op de rest. Organisaties zetten veranderingen door in de organisatiestructuur en functies, omdat zij efficiënter en flexibeler willen zijn en een betere relatie met de klant willen opbouwen. Voor duurzame groei is het cruciaal om de medewerkers niet uit het oog te verliezen en hen niet ten onder te laten gaan ten gevolgen van de de drang om te veranderen.

Een verandering in wat we waarderen: Een nieuw waarderingssyteem is belangrijk 

Eerlijke en concurerrende lonen en kansen voor promotie zijn voor dit jaar de topprioriteiten, wat niet verwonderlijk is gezien alle onzekerheid en verandering. Maar het gaat niet alleen om financiële beloning - 97% van de medewerkers wil worden erkend en beloond voor het werk dat zij doen en de bijdragen die zij elke dag leveren.

Een werkplek voor mij: Personalisatie van de werkbeleving

Werknemers verwachten dat werkgevers de omstandigheden aanpassen aan de individuele wensen. Steeds meer bedrijven kiezen voor flexibele werkopties voor hun werknemers. 63% heeft al flexibiliteitsbeleid vormgegeven. De technologische vooruitgang maakt de individuele keuzes mogelijk, zonder onnodige administratieve last.

De vraag naar inzicht: Voorspellende analyses nog steeds buiten bereik

Ondanks de technologische vooruitgang, die zowel inzameling van grote hoeveelheden data als de analyse hiervan makkelijker maakt, nemen wereldwijd nog steeds maar weinig bedrijven HR-beslissingen op basis van deze data-analyses. Zeer weinig bedrijven zijn in staat om data te vertalen naar voorspellende inzichten en bijna 1 op 5 bedrijven produceert alleen maar beschrijvende rapportage- en historische trendanalyses.

Drie must do's

1. Het aantrekken en behouden van toekomstig talent

1 op de 3 werknemers is tevreden over hun huidige rol, maar toch zijn zij van plan in de komende 12 maanden te vertrekken. Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw Employee Value Propesition echt afgestemd is op het DNA van uw bedrijf zodat het een goede reden is te blijven of toe te treden tot uw organisatie?

2. Werken aan een onbekende toekomst

Hoe bereidt u uw personeelsbestand voor op werk dat nog niet bestaat? Hoe vergroot u de kennis van uw organisatie over de volledige breedte en zorgt u ervoor dat de beste ideeën naar voren worden gebracht? Slechts 42% van de werknemers zegt dat zij de ruimte krijgen om te innoveren.

3 Stimuleren van succesvolle medewerkers

Wat is er nodig om succesvol te zijn in je werk? 83% van de werknemers kan zichzelf zijn op werk. Maar wat kunnen bedrijven doen om ervoor te zorgen dat iedereen het gevoel, energie en daadkracht heeft om ook een belangrijke bijdragen te leveren?

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.