Cover
RAPPORT

Dit zijn dé bedrijfsrisico's van 2019

Marsh Perspectives

Hoe kunnen bedrijven zich indekken tegen risico’s die continu én in een rap tempo veranderen? Politieke spanningen vieren hoogtij, klimaatveranderingen treden sneller in dan verwacht en de ontwikkelingen in cyberland staan allesbehalve stil. Voor bedrijven is het cruciaal om zich te wapenen tegen de risico’s die deze factoren met zich meebrengen.  

Welke onderwerpen domineren momenteel de bedrijfsagenda’s? Dit zijn er heel wat. Daarom kies ik er drie uit, die globaal een direct bedrijfsrisico vormen voor onze klanten: digitaal, verduurzaming en economie. Kijk naar de digitale wereld waarin de ene na de andere technische ontwikkeling de revue passeert. En wat denk je van klimaatverandering?

Uit het Global Risks Report 2019 blijkt dat maar liefst vier van de vijf globale risico’s met de grootste impact op het bedrijfsleven, klimaatgerelateerd te zijn. Ook politieke trends vormen een potentieel risico voor, met name, exportbedrijven. Bij onrust in een land waarmee gehandeld wordt, kan het ieders omzet raken. Daarom zouden organisaties naar mijn mening niet moeten afwachten. Identificeer liever de mogelijke risico’s en anticipeer daarop. Want, regeren is vooruitzien...

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.