Cover
PUBLICATIE

Crypto-Assets and Blockchain Technology: On the Brink of Legitimacy?

Tien jaar na de introductie

Blockchain Technologie - Op de rand van legitimiteit?
Tien jaar na de introductie van bitcoin en de onderliggende blockchain-technologie hebben deze twee innovaties zowel inspiratie als controverse opgeroepen.

Bitcoin heeft honderden crypto-assets voortgebracht; in 2018 bedroeg de piekwaarde van alle crypto-activa 1/10 van de waarde van het goud in de wereld. Blockchain stelt op zijn beurt nieuwe oplossingen voor kritieke uitdagingen zoals cyberveiligheid en gegevensbeheer.

Maar 2018 was een volatiel jaar voor beiden, wat leidt tot intensief onderzoek, kritiek en een daling van prijzen en verwachtingen voor de toekomst.

In een nieuw onderzoek dat op het World Economic Forum van 2019 is gelanceerd, bieden Marsh & McLennan, FireEye en Circle drie uitdagingen die moeten worden overwonnen als de belofte van deze opkomende technologieën volledig moet worden gerealiseerd:

  • Kan een geloofwaardige marktinfrastructuur worden gecreëerd voor crypto-activa?
  •  Kunnen overheden overeenstemming bereiken over een regelgevingskader?
  • Kan blockchain zijn levensvatbaarheid bewijzen voor de veilige uitwisseling van waarde op schaal?

Bedrijven in bijna elke branche onderzoeken toepassingen voor blockchain-technologie. Crypto-assets hebben het potentieel om de manier waarop zij waarde creëren en om zetten, te transformeren.

Als u de kansen en risico's van deze onderling verbonden technologieën voor uw bedrijf begrijpt, kunt u zich voorbereiden op de toekomst.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.