Cover
PUBLICATIE

Winning strategies for the long term

“Eenzijdige focus op aandeelhouder schaadt financiële prestaties onderneming”

Beursgenoteerde ondernemingen die eenzijdig gefocust zijn op korte termijn resultaten en aandeelhouderswaarde presteren financieel minder en minder stabieler dan ondernemingen die meer op de lange termijn georiënteerd zijn.

Ondernemingen met een meer korte termijn focus boeken aanzienlijk minder omzet en winst en zien ook hun beurswaarde minder snel stijgen dan ondernemingen die hun vizier meer op de lange termijn hebben gericht. Dit blijkt uit het onderzoek Winning strategies for the long term van KPMG.

Het onderzoek is uitgevoerd onder bijna vierhonderd beursgenoteerde ondernemingen in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijken de Verenigde Staten. Niet alleen over een langere periode blijken ondernemingen met een lange termijn focus succesvoller te zijn. Ook op de korte termijn presteren lange termijn georiënteerde ondernemingen beter.

“Technologieën en de markten waarin de ondernemingen opereren veranderen in hoog tempo”, zegt Lars Kurznack, deskundige op het gebied van lange termijn waardecreatie bij KPMG. Kurznack: “Datzelfde geldt voor de verwachtingen van zowel consumenten als de maatschappij. Dat vraagt van ondernemingen een scherpe blik op wat er in de toekomst op hen afkomt.”

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.