Cover
PUBLICATIE

The pulse of Fintech Q4 2017

Global analysis of investment in fintech

Gelet op de grote belangstelling voor fintech wereldwijd en de voortdurende ontwikkeling ervan op het vlak van market drivers, technologieën en mogelijke gebruikssituaties, presenteert KPMG u de wereldwijde stand van zaken op het gebied van fintech-beleggingen. In deze publicatie belichten we belangrijke deals, issues en uitdagingen op het gebied van fintech wereldwijd, naast belangrijke trends en inzichten in fintech in belangrijke regio's als Noord- en Zuid-Amerika, de VS, Azië en Europa.

Ondanks een derde achtereenvolgende kwartaal van daling van het totale mondiale volume aan fintech-deals, zijn de totale investeringen over het vierde kwartaal van 2017 licht gestegen. Een aantal grote deals heeft geholpen de beleggingsniveaus drijvende te houden. Daarbij gaat het onder meer om de opkoop van Bankrate en de overnames van BluePay en Trayport. De fintech-markt in zijn geheel is in 2017 weer verder volwassen geworden. Waar mondiale beleggers op de fintech-markt eerst nog enkel voorzichtig het spel meespeelden, doen ze nu doelgerichte investeringen met het oog op waarde en duurzaamheid op de lange termijn. Ondanks het feit dat de aandacht van beleggers wat minder breed is geworden, bleven de totale mondiale beleggingen in fintech op jaarbasis stabiel: ruim USD 31 miljoen.

Behalve deze en andere trends gaan we in dit kwartaalverslag ook in op een aantal vragen die bijdragen aan de steeds grotere belangstelling voor de fintech-markt van dit moment, onder andere:

  • Waarom is de fintech-markt zo veerkrachtig?
  • Hoe maken grote ondernemingen gebruik van fintech om hun territorium uit te breiden?
  • Waarom verschuift de aandacht van fintech-bedrijven naar B2B?
  • Hoe reageren toezichthouders in de verschillende regio's op fintech?

Zie het volledige rapport voor meer informatie.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.