Cover
RAPPORT

The need for agility and decisiveness

Insights from asset management CEO's

Ondanks de fragiele wereldeconomie zijn de bestuurders binnen de vermogensbeheer sector in het algemeen positief over de groeikansen van hun eigen onderneming. Daarbij zien ze wel de noodzaak om beter in te spelen op klantwaarden en verwachtingen, milieurisico's en technologische innovatie.

Veranderen is noodzakelijk

Klimaatrisico’s, disruptieve technologien en een terugkeer van territorialisme worden gezien als de grootste risico’s voor groei. Bijna 70 procent van de CEO’s is het erover eens dat hun organisatiegroei afhangt van het vermogen om te anticiperen op en om te gaan met de transitie naar een schone economie. Andere uitdagingen zijn het werven van talent, innovatie en procesverbetering en het vermogen om tijdig in te spelen op veranderende eisen van de investeerders. Meer dan twee derde van de CEO's vindt wendbaarheid cruciaal voor groei.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.