Cover
RAPPORT

Talent Management in de financiële functie

Een noodzakelijke voorwaarde om de juiste financiële medewerkers binnen de organisatie te krijgen en te behouden

In 2013 heeft KPMG International een wereldwijd onderzoek uitgevoerd onder CFO’s met als titel ‘Being the best: inside the intelligent finance function’.

Tijdens dit onderzoek is Talent Management door niet minder dan 53 procent van de deelnemers benoemd als de topprioriteit wat betreft investeringen voor de komende twee jaren. Deze uitkomst was voor ons de aanleiding om te onderzoeken in hoeverre Talent Management momenteel effectief is ingericht binnen Nederlandse ondernemingen.

Immers, een goede inrichting en uitvoering van Talent Management is een noodzakelijke voorwaarde om de juiste financiële medewerkers binnen de organisatie te krijgen en te behouden. De juiste kennis en vaardigheden van uw personeel zijn van essentieel belang voor uw succes bij de veranderende rol van de financiële functie.

Onvoldoende aandacht
Ruim 120 senior Finance- en HRexecutives hebben deelgenomen aan het onderzoek. De uitkomsten en onze conclusies zijn gevalideerd door middel van een Round Tablesessie met een aantal geselecteerde deelnemers. De meest in het oog springende resultaten van ons onderzoek en de belangrijkste conclusies uit de Round Table hebben wij hieronder op een rijtje gezet.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.