Cover
PUBLICATIE

Open banking optimaal benutten voor betere klantervaring

Reshaping the banking experience

Het moge duidelijk zijn dat Open Banking gestaag haar intrede doet. Veel spelers in de financiële diensterlening zijn dan ook op zoek naar manieren om met de toepassing van Open Banking een betere klantervaring te bieden.

In het tweede artikel van onze 10-delige serie over “Reshaping the banking experience” bekijken we hoe Open Banking kansen biedt voor het bieden van een grotere klantwaarde en hoe banken de voordelen van open banking optimaal kunnen benutten.

Naarmate banken hun ecosysteem uitbreiden om klanten beter van dienst te zijn, zal de mogelijkheid om snel en effectief de verbinding aan te gaan met de juiste partners, data en systemen de sleutel zijn tot wendbaarheid van de organisatie. In dit artikel gaan we in op zes gebieden waar banken zich nu op moeten richten om maximale waarde te halen uit Open Banking.

Daarnaast zien we specifiek voor de Nederlandse markt een aantal relevante ontwikkelingen:

De wereldwijde trend van Open Banking zet ook in Nederland door. De Payment Services Directive 2 (PSD2) is een belangrijke trigger, maar niet de enige. Digitalisering, nieuwe marktpartijen en toenemende vraag naar betere klantervaringen bepalen de veranderagenda van banken.

 

 

 

 

 

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.