Cover
RAPPORT

KPMG Pensions Accounting Survey in the Netherlands

2017 Year-End preview and 2016 Year-End retrospective

Als uw organisatie een of meerdere pensioenregelingen heeft dan is het nodig daarover te rapporteren onder IFRS (of een vergelijkbare accounting standard), indien dit toegezegd pensioen (defined benefit) regelingen betreffen. Onder IFRS beschrijft IAS 19 de voorwaarden waaraan de actuariële veronderstellingen voor de berekening van pensioenvoorzieningen en -kosten moeten voldoen. Welke pensioenveronderstellingen gehanteerd worden, is geen uitgemaakte zaak; er zijn uiteenlopende mogelijke alternatieven.

Net als in de afgelopen jaren, presenteren we in bijgaande survey een overzicht van de uitgangspunten die eind 2016 in Nederland door beursgenoteerde ondernemingen zijn gehanteerd en (vooral) van de ontwikkelingen die zich afgelopen jaar en gedurende 2017 hebben voorgedaan. Daarnaast wordt stilgestaan bij ontwikkelingen op pensioengebied en pensioengerelateerde wetgeving die in 2017 van kracht is geworden.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.