Cover
RAPPORT

Free Capital Generation 2018

KPMG: “Verzekeraar heeft onvoldoende inzicht in toekomstige winstbronnen”

Grote Europese verzekeraars hebben beperkt inzicht in hun winstbronnen en derhalve weinig grip op de toekomstige ontwikkeling van de solvabiliteitsratio. Hoewel de druk van externe stakeholders, zoals analisten en toezichthouders, om transparant te zijn over kapitaalgeneratie toeneemt, slagen de ondernemingen daar in beperkte mate in.

Uit jaarlijks onderzoek van KPMG naar de vraag hoe grote, Europese verzekeringsmaatschappijen omgaan met kapitaalgeneratie blijkt dat verzekeraars kapitaalgeneratie weliswaar heel belangrijk vinden, maar dat zij beperkt inzicht hebben in hun winstbronnen.

"De komst van Solvency II heeft gezorgd voor consistentie en transparantie in de verslaglegging van verzekeraars", constateert Jeroen van Wageningen, partner bij KPMG en deskundige op het gebied van Solvency II.

Van Wageningen: "Kapitaalgeneratie staat sindsdien bij verzekeraars hoog op de agenda als nieuw winstbegrip. Hoe meer vrij beschikbaar kapitaal de verzekeraars kunnen laten zien, hoe meer mogelijkheden zij hebben voor dividend of grote investeringen. In de praktijk blijkt het echter lastig om een gedegen inzicht te krijgen in toekomstige winstbronnen.”

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.