Cover
RAPPORT

De toekomst van Finance: Transformatie van de Finance Functie

Bouwen aan het dienstverleningsmodel van de toekomst

In de afgelopen decennia is het dienstverleningsmodel voor Finance geëvolueerd van gedeelde diensten (shared services) naar multisourcing en, recentelijk, naar wereldwijde zakelijke dienstverlening (Global Business Services (GBS), die meerdere processen en regio's omvat. Een belangrijke drijfveer achter deze evolutie is de noodzaak om transactionele diensten efficiënter te leveren om zo financiële professionals te ontlasten en hen in staat te stellen om strategische waarde toe te voegen via de andere twee lagen van het 'pakket' van hun dienstverleningsmodel: gespecialiseerde diensten en business partnering. Met de komst van extreme automatisering zal deze benadering van dienstverlening drastisch veranderen. Van intelligente automatisering tot geavanceerde analytics: vernieuwende technologie zal Finance in staat stellen om al haar diensten effectiever en efficiënter te leveren. Dit omvat zowel fiscale, treasury-, audit- en plannings-werkzaamheden als andere activiteiten met een hoge toegevoegde waarde die het bedrijf helpen om betere beslissingen te nemen. Maar terwijl technologie voordelen creëert, kan diezelfde technologie ook voordelen wegnemen. Finance mag dan grote vooruitgang hebben geboekt in het opbouwen van haar ondernemingsidentiteit, uiteindelijk zal zij een deel daarvan weer moeten afstaan. In het dienstverleningsmodel van de toekomst zullen financiële teams kleiner zijn, minder lokaal aanwezig zijn en meer samenwerken met andere functies in het traject naar end-to-end procesoptimalisatie.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.