Cover
PUBLICATIE

De CFO-agenda: navigeren in tijden van verandering

De toekomst van Finance door KPMG

Veranderende eisen aan de Finance-functie zijn gericht op het verhogen van de toegevoegde waarde

Huidige business-as-usual modellen kunnen niet langer de snelheid en mate van verandering bijhouden. De realiteit is dat de Finance-functie van nu niet voorbereid is om in te spelen op bredere en veranderende eisen. Van de Finance-organisatie wordt verwacht dat zij zich ontwikkelen van 'bonenteller' naar 'business navigator' of 'business partner' om zo de toegevoegde waarde te verhogen. Hierbij dient de Finance-organisatie het gesprek aan te gaan op boardniveau én met de business om een beter beeld te krijgen bij de veranderende wensen en behoeften van hun klanten. Alleen dan kan de Finance-organisatie inspelen op de interne en externe behoeften.

Terwijl CFO's zich richten op het navigeren van de business in deze tijd van verandering, staan zij voor de vraag: 'hoe ziet hun toekomstbestendige Finance-functie er uit?' Dit vraagt om aandacht voor het stroomlijnen van het gehele Finance operating model, door een blik te werpen op technologie, data-analyse en rapportages, het dienstverleningsmodel, processen en competenties binnen Finance.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.