Cover
PUBLICATIE

Cyber insurance

Are insurers finding growth or looking for trouble?

Voor zowel verzekerden als verzekeraars blijkt het een zeer zware opgave om inzicht te krijgen in cyberrisico's. Volgens sommige waarnemers van de sector berust de inschatting van de bijbehorende risico's — in ieder geval op dit moment — op louter giswerk als het gaat om het schatten van de reikwijdte en impact van de blootstelling.

Het is nu cruciaal dat voortgang wordt geboekt met de vergaring, modellering en interpretatie van gegevens over cyberrisico's en cybersecurity. Zonder analytische innovaties zal het voor verzekeraars een zware opgave worden om potentiële zakelijke klanten te helpen bij het beoordelen van leemtes in hun verzekeringsdekkingen. Bovendien zullen verzekeraars dan problemen gaan ondervinden bij het bepalen van een goede prijszetting en de hoogte van hun vereiste verliesreserves. Een dergelijk scenario zou waarschijnlijk tot verscherpt toezicht en reputatieschade leiden.

Dit rapport, opgesteld in samenwerking met het Innovation Lab van KPMG, bespreekt:

  • De uitdagingen en onzekerheden waarmee verzekeraars worden geconfronteerd
  • Wat bedrijven echt belangrijk vinden als het gaat om datalekken
  • Wat de gevoeligste gegevens zijn voor de verschillende stakeholders
  • De huidige staat van de sector en welke kant de sector op gaat
  • Vijf aanbevelingen van KMPG over waar te beginnen bij het evalueren van de kansen op het gebied van cyberverzekeringen
  • En meer….
     
logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.