Cover
RAPPORT

Building trust in analytics

Breaking the cycle of mistrust in D&A

Veel bestuurders geloven in het feit dat data analyse waarde zal toevoegen aan hun organisatie. Echter hebben ze nu nog niet het vertrouwen en zicht op de impact en effectiviteit hiervan.

Slechts 38% heeft vertrouwen in de inzichten die worden verkregen uit klantdata en slechts 33% vertouwt de inzichten uit business operations data. De ruime meerderheid erkent wel dat de eerdere genoemde inzichten cruciaal zijn voor nemen van belangrijke beslissingen.

Met dit onderzoek laten we zien dat het missen van vertrouwen in data analyse veel organisaties negatief beïnvloedt. Trusted analytics is de juiste manier om de kloof te dichten die is ontstaan tussen besluitvormers, data scientists en klanten en het realiseren van duurzame bedrijfsresultaten.

De vier pilaren van trust; quality, effectiveness, integrity en resilience zijn de basis om het vertrouwen in data analyse te herwinnen. Daarnaast komen we tot zeven aanbevelingen om bestuurders te helpen bij het verbeteren van het vertrouwen in data analyse.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.