Cover
RAPPORT

Social Media Insurance Monitor 2018

“Social krijgt de plek die het verdient”

Social heeft eindelijk zijn plek veroverd bij verzekeraars. Zes jaar geleden startte ITDS met een jaarlijks onderzoek naar de inzet van Social Media door verzekeraars en banken. In dit SoMe magazine laten de metingen in 2017 bij 69 verzekeraars zien dat deze verzekeraars Social als het belangrijkste communicatiekanaal beschouwen voor de binding met de consumenten. Op grond van de conclusies uit het onderzoek komt de focus nu op targeting, content en organisatie.

Interactie werkt
De grote winnaar van 2017 is Centraal Beheer, gevolgd door Aegon en Zilveren Kruis. Wat maakt de drie koplopers zo succesvol? Centraal Beheer speelt sterk in op ‘always-on content’ (aanwezig op de juiste plek, op het juiste moment, voor de juiste persoon) om de dialoog aan te gaan met de klant. Aegon stimuleert dialoog met informatieve blogs. Op Facebook worden uitdagende stellingen geplaatst om de dialoog tussen verzekeraar en klant, maar ook klanten onder elkaar. Zilveren Kruis experimenteert met livestreams en polls, wat tot veel interactie leidt.

Interactie is bij de drie koplopers de rode draad. En dat sluit helemaal aan bij de ontwikkeling die ITDS constateert: de nieuwe online verzekeraars zien de toegevoegde waarde van ‘social selling’. Social selling is eigenlijk het traditionele verkoopproces omkeren: je laat de klant naar jou toe komen met als doel waarde creëren, nieuwsgierigheid opwekken, kennis delen en online zaadjes planten in hun hoofden.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.