Cover
RAPPORT

Risk in Focus: hot topics internal audit 2018

Beknopte handreiking

Elke organisatie heeft met risico’s te maken die ook nog eens veelvuldig veranderen. Internal Audit jaarplannen zijn gebaseerd op inschattingen van deze risico’s. Zes Europese Instituten van Internal Auditors, waaronder IIA Nederland, onderzochten wat de ‘hot topics’ zijn als het gaat om de planning van Internal Audit activiteiten voor volgend jaar.  Hieruit blijkt dat de nieuwe Europese Data Protection Regulation, cybersecurity en het tempo waarin innovaties plaatsvinden hoog op de agenda staan.

In zes Europese landen werden de Chief Audit Executives (CAEs) van toonaangevende ondernemingen uit verschillende bedrijfstakken geïnterviewd. Op basis van de interviews is een beknopte handreiking uitgebracht. Daarin zijn negen onderwerpen geselecteerd die een stempel zullen drukken op de prioriteitsstelling  in de internal auditplannen voor 2018. IIA Nederland verwacht met dit onderzoek een belangrijke ondersteuning te geven aan alle CAEs in Nederland

Hot topics internal audit

Tijdens de conferentie van de Europese Instituten van Internal Auditors in Bazel,  Zwitserland werd op 21 september 2017 het rapport “Risk in Focus, hot topic for internal audit 2018” gepresenteerd. De 9 hot topics die in het rapport naar voren komen, zijn:

  • GDPR en de uitdaging van gegevensbeveiliging
  • Cybersecurity: op weg naar volwassenheid
  • Tempo van innovatie
  • Complexiteit van regelgeving en onzekerheid
  • Politieke onzekerheid: Brexit en ander onbekende gebeurtenissen
  • Leveranciersrisico’s en 3rd party assurance
  • Het cultuurenigma
  • Bemensing: voorbereiden op de toekomst
  • Ontwikkelen van de internal auditfunctie
logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.