Cover
RAPPORT

Een goede bestuurder en toezichthouder verdient een goede Internal Audit Functie

Onderzoek

Het vakgebied Internal Audit zit in de lift. Tegelijkertijd krijgt het vak niet echt voet aan de grond bij kleine organisaties, vanuit de misvatting dat een Internal Audit Functie daar kostentechnisch niet haalbaar is. Een gemiste kans die ook blootlegt dat het nodig is om nadrukkelijker te laten zien wat de waarde is van een Internal Audit Functie.

In opdracht van het Instituut van Internal Auditors hebben drs. Robert Bogtstra RA en drs. Remko Renes RA onderzoek uitgevoerd naar de Internal Audit Functie bij beursgenoteerde vennootschappen in Nederland. Dit onderzoek laat zien dat het aantal Internal Audit Functies bij Nederlandse beursvennootschappen de afgelopen jaren stijgt, een trend die ook in 2017 doorzet. Zes Nederlandse beursfondsen hebben in 2017 aangegeven in de loop van 2017 te starten met een eigen IAF, zowel binnen de MidCap (IMCD Group, Sligro Food Group), SmallCap (Beter Bed, Brunel, ForFarmers) als een lokale vennootschap (Neways Electronics).

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.