Cover
RAPPORT

Auditen van cultuur en gedrag

Een overzicht

Soft controls, oftewel cultuur en gedrag, zijn belangrijk. Ze kunnen een grote impact hebben op een organisatie. Maar hoe doe je soft controls audits? Hoe zorg je ervoor dat je gedrag en cultuur kunt meten en beoordelen? De IIA Young Professionals organiseerden op 3 juli een event bij Nuon om een antwoord te vinden op deze vraag. Sprekers van KPMG, DNB en ACS deelden ieder op bevlogen wijze hun eigen inzichten.

“Soft controls zijn de niet-tastbare, gedragsbeïnvloedende factoren in een organisatie, die van belang zijn voor het realiseren van de doelen van de organisatie en de eisen en verwachtingen van de belanghebbenden,” aldus KPMG. Hoe jouw organisatie soft controls ook noemt, het gaat bij soft controls altijd om menselijk gedrag. “Het zit in de lucht, maar je kunt het niet beetpakken.” Je kunt het echter wél auditen!

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.