Cover
RAPPORT

Audit Magazine nummer 4

Thema: Complexe technologie

Internet of things. Of je het nu wilt of niet, iedereen krijgt ermee te maken. Dit geldt voor jezelf, maar ook in je rol als internal auditor. Het is koffiedik kijken met welke snelheid de technologie zich ontwikkelt. De wet van Moore gaat uit van een exponentiële groei. Dat houdt in dat de technologische vooruitgang elke twee jaar verdubbelt. En dus zal nieuwe technologie met een duizelingwekkende vaart het leven van mensen, organisaties en daarmee ook de internal auditor, beïnvloeden.

Maar hoe kun je je als internal auditor voorbereiden op de impact van technologie? Hoe kun je zorgen dat je organisatie niet belandt in het rijtje Kodak en Nokia, organisaties die niet aanhaakten bij de nieuwe technologie? Een belangrijke vraag die de internal auditor de organisatie moet stellen is in welke mate de organisatie in staat is om mee te bewegen met de technologische ontwikkelingen en de veranderende vraag van de klant. Daarnaast zal de internal auditor enige kennis moeten hebben van de technologische ontwikkelingen. De auditor hoeft geen early adopter te zijn, maar moet wel mee kunnen praten over onderwerpen als robotica en blockchain en weten welke nieuwe audit tools bruikbaar zijn. En durft de auditor het aan om procesbeschrijvingen en projectplannen los te laten omdat de organisatie agile werkt en zich verlaat op stand ups en meet ups?

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.