Cover
RAPPORT

Audit Magazine nummer 1-2019

Thema van dit nummer: Geld

Poen, slappe was, flappen, doekoe, ‘money makes the world go round’, ‘cash is king’, pecunia, slijk der aarde… Geld heeft zich genesteld in onze taal en is alom vertegenwoordigd. Uit de ‘weetjes’ die u verderop in dit nummer aantreft, blijkt dat contant geld op zijn retour is en dat crypto currencies aan een – zij het ietwat hobbelige – opmars bezig zijn. Nieuwkomers knagen aan de fundamenten van de traditionele banken: fintechs en big data-organisaties komen steeds nadrukkelijker in beeld als financieel dienstverlener. Veel
verandert dus rondom geld, maar wat blijft is het grote belang. Financiële onderwerpen staan ook in 2019 voor veel auditors op de agenda.

U raadt het al, dit nummer van Audit Magazine staat in het teken van geld. We belichten het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken en laten collega’s en experts op het gebied van geld aan het woord. Zo leest u over de auditfunctie binnen Holland Casino, de veranderingen binnen Koninklijke Munt, het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties en belichten we crypto currencies.

En omdat geld alleen niet gelukkig maakt, vindt u in dit nummer ook een interview met Ruud Veltenaar, keynotespreker op het IIA Congres 2019, over de klimaatcrisis en de oplossingen voor deze crisis. We interviewden de voorzitter van IIA Global, Richard Chambers, en spraken met hem over zijn visie op het internal auditvak. Ook in dit nummer de primeur van een nieuwe vaste rubriek: AM onderzoekt. In deze rubriek duikt de redactie in waardecreatie, met een pleidooi om er anders naar te kijken. En benieuwd wie onze nieuwe redactieleden zijn? Petra Hamm-van Bodegraven, Liane van Eerde en Bas de Jong stellen zich in dit nummer aan u voor.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.