Cover
RAPPORT

Minder sparen - meer aflossen, schenken en lenen

Thema wonen
  • Het consumentenvertrouwen in Nederland zal onder druk komen te staan vanwege de uitslag van het ‘Brexit’- referendum. Een lagere economisch groei, wispelturige beurskoersen en een verslechterende situatie bij pensioenfondsen zullen huishoudens niet ongeroerd laten.

  • De financiële situatie van huishoudens is de laatste jaren flink verbeterd. Huishoudens gebruiken de financiële ruimte niet om te sparen, maar met name om af te lossen. Mede als gevolg van het ECB-beleid is de spaarrente historisch laag.

  • Starters op de woningmarkt krijgen in toenemende mate financiële steun van hun ouders. Van de huizenbezitters onder de 35 heeft 18% financiële steun ontvangen bij het kopen van hun eerste woning.
logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.