Cover
RAPPORT

De Regionale Huizenmarkten tot 2025

Dynamiek in de steden, stilte aan de randen van het land

• Huizenkopers doen er verstandig aan rekening te houden met de huizenprijsontwikkeling.De gemiddelde Nederlandse huizenprijzen stijgen tot 2025 minder snel dan vroeger: zo’n 2% per jaar. De verschillen tussen provincies en binnen provincies worden steeds groter.

• Drie grote steden, Amsterdam, Utrecht en Den Haag en de regio’s daar omheen ontwikkelen zich het meest positief. Ook Haarlem, Leiden, Arnhem-Nijmegen en Groningen-Stad hebben een bovengemiddeld groeipotentieel.

• Dit zijn steden met een regionale functie en een sterke onderwijsfunctie. De bevolking is er jonger en de dynamiek op de huizenmarkt is er groter.

• De Rotterdamse regio is de enige grootstedelijke regio waar de huizenprijzen niet bovengemiddeld zullen stijgen.

• Drenthe, Limburg en Zeeland zijn de provincies waar alle regio’s, dus ook de relatief stedelijke, achterblijven bij het landelijk gemiddelde.

• In de ‘jonge’ provincie Flevoland ontwikkelde de huizenprijs zich de afgelopen jaren negatief,maar de verwachting is dat de huizenprijzen daar de komende tien jaar het landelijk gemiddelde voorblijven.

• Regio’s waar de huizenprijzen achterblijven kunnen gezien de prijs/kwaliteitverhouding nog steeds aantrekkelijk zijn voor kopers. Lage maandlasten vormen immers een compensatie voor de geringe waardestijging.

 

 

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.