Cover
RAPPORT

Perspectief op de schademarkt

Welke opties hebben verzekeraars na marktkrimp en consolidatieslag?

Het kwam inmiddels niet meer als een verrassing, maar vlak voor de kerst was het dan zover: Nationale Nederlanden maakte de overname bekend van Delta Lloyd.

De eerste grote binnenlandse overname in de markt voor schadeverzekering sinds lange tijd zet de verhoudingen in Nederland op scherp. Het zal nog moeten blijken of de integratie van de twee topvijfspelers gaat slagen, maar feit is wel dat NN-Delta Lloyd twintig procent van de schademarkt in handen heeft. Na Achmea is er hiermee nóg een speler die grofweg een vijfde van de markt beheerst. De vraag is nu: hoe reageren andere schadeverzekeraars op deze consolidatieslag? De schademarkt krimpt en het einde hiervan lijkt nog lang niet in zicht. Tel hierbij de opkomst van de buitenlandse partijen en enige conclusie die getrokken kan worden is dat de positie van veel gevestigde partijen in het gedrang komt. Welke opties hebben zij richting de toekomst?

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.