Cover
RAPPORT

Het DNA van een financieel directeur

Wat is er voor nodig om een financieel directeur te worden?

Wat is er voor nodig om een nancieel directeur te worden?

"Veel accountants besluiten om het nance vak in te gaan vanuit de ambitie om uiteindelijk de functie van financieel directeur (FD) te bekleden. Het is goed te begrijpen waarom deze toppositie mensen aanspreekt. Als trusted advisor van de algemeen directeur is de FD nauw betrokken bij het formuleren van de strategie en bij het nemen van belangrijke beslissingen over de toekomst van de organisatie. Hij of zij managet een team van professionals en krijgt niet zelden additionele verantwoordelijkheden toebedeeld, bijvoorbeeld op het gebied van Operations of IT. Daarnaast is de FD in een constante dialoog met uiteenlopende stakeholders, zoals klanten, leveranciers, commissarissen, investeerders, analisten en de media.

Wij zijn erg trots op de nauwe band die wij wereldwijd hebben met FD’s uit talloze sectoren. Het is voor ons een centrale doelstelling om een waardevolle bijdrage te leveren in iedere fase van iemands carrière. Daarom hebben wij besloten onderzoek te doen naar de eigenschappen van een financieel leider. Uiteraard kunnen carrières enorm verschillen, maar het lijkt niet meer dan logisch dat mensen die FD worden, ongeacht de omvang van de organisatie waar zij werken, een aantal gemeenschappelijke eigenschappen hebben die samen het DNA van een FD vormen. Wij hebben ons de vraag gesteld waar het DNA van deze leiders uit bestaat.

Is het bijvoorbeeld van belang dat een FD goede people skills heeft? Is het feit dat hij of zij energiek is een deel van de verklaring van iemands succes? Hoe (veel) investeren FD’s in hun persoonlijke ontwikkeling? Heeft het opdoen van internationale ervaring geholpen bij het beklimmen van de ladder naar de top?

Wij zijn de Nederlandse FD’s die hebben deelgenomen zeer erkentelijk voor hun bijdrage aan dit onderzoek.

Als u de ambitie heeft om FD te worden, geeft dit rapport u een helder inzicht in wat daar voor nodig is. Als u inmiddels FD bent, hopen wij dat deze bevindingen u inspireren en fascineren."

Robert van Veggel, Managing Director Hays Nederland

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.