Cover
RAPPORT

Women in business report 2019

building a blueprint for action

Aantal vrouwen in topfuncties blijft groeien, maar de absolute top is slechts voor weinigen bereikbaar

  • Wereldwijd meer vrouwen in senior functies (stijging van 5 procent).
  • Slechts 15 procent van de CEO’s wereldwijd is vrouw.
  • Aandeel vrouwen in managementfuncties in Nederland is 28 procent.
  • In Nederland heeft 83 procent van de bedrijven tenminste één vrouw in een leidinggevende positie.

Alphen aan den Rijn, 6 maart 2019 – Het aantal vrouwen in leidinggevende posities wereldwijd stijgt gestaag. Het totaal aandeel vrouwen in managementteams is gestegen van 24 procent naar 29 procent, aldus het jaarlijkse ‘Women in business’ rapport van Grant Thornton International Ltd. over vrouwen in het bedrijfsleven. Nederland zit met 28 procent dicht bij dit gemiddelde, maar neemt op de internationale ranglijst een enigszins magere 21e plaats in. Het rapport van Grant Thornton verschijnt in aanloop naar Internationale Vrouwendag op vrijdag 8 maart.

In Nederland heeft 83 procent van de bedrijven tenminste één vrouw in een leidinggevende positie en dat komt overeen met het wereldwijde gemiddelde. In 2018 was dit een stuk lager, 56 procent.

Sterke groei in het afgelopen jaar
Wereldwijd wordt 29 procent van de senior functies in het bedrijfsleven ingenomen door vrouwen. Dat is weliswaar 5 procent meer dan in 2018, maar is nog steeds slechts 10 procent meer dan 15 jaar geleden. De meeste groei zat dus in 2018.

Francesca Lagerberg, Global Leader Network Capabilities bij Grant Thornton International Ltd. zegt hierover: “Het streven naar gendergelijkheid is een langzaam proces gebleken, maar we zien wel een sterke wijziging in het afgelopen jaar. Het lijkt erop dat gendergelijkheid door het internationale bedrijfsleven eindelijk serieus wordt genomen. Hopelijk is dit niet een tijdelijke verandering en zet deze tendens zit echt door.”

 

 

 

 

 

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.