Cover
RAPPORT

Het gewijzigde besluit schenk- en erfbelasting, (n)iets nieuws onder de zon?

Artikel

Op Prinsjesdag 2017 werden we verrast met een wetsvoorstel ter aanpassing van de Successiewet 1956, dat ertoe strekte duidelijk te maken wanneer het aangaan of wijzigen van huwelijksvoorwaarden tot een schenking kan leiden.

Het wetsvoorstel werd uit de Overige fiscale maatregelen 2018 geamendeerd, waardoor nog steeds onduidelijk is wanneer vermogensrechtelijke afspraken tussen echtgenoten of partners tot een schenking kunnen leiden. De staatssecretaris heeft recent evenwel een beleidsbesluit gepubliceerd waarin hij voor een aantal situaties goedkeurt dat geen sprake is van een schenking.

Dit artikel gaat in op de stand van zaken na publicatie van dit beleidsbesluit, met bijzondere aandacht voor de goedkeuringen die in het besluit worden gegeven.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.