Cover
RAPPORT

De werkkostenregeling in 2019

De Ins en outs van de werkkostenregeling 2019

Wat is de werkkostenregeling?

De werkkostenregeling (WKR) is een bijzondere fiscale regeling voor de behandeling van alle gebruikelijke
vergoedingen en verstrekkingen (inclusief terbeschikkingstellingen) aan werknemers. Al hetgeen werknemers ontvangen is in beginsel belast loon. Daartegenover staat dat de werkgever een vrije ruimte heeft van 1,2% van zijn totale fiscale loonsom. Bij overschrijding van deze ruimte is hij voor zijn rekening een eindheffing
verschuldigd van 80% van het bedrag van die overschrijding.

De werkgever mag deze heffing niet op werknemers verhalen. Naast de vrije ruimte is er een beperkt aantal vergoedingen en verstrekkingen dat gericht is vrijgesteld. In sommige gevallen worden vergoedingen en verstrekkingen op nihil gewaardeerd, zodat deze de vrije ruimte ook niet aantasten.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.