Cover
RAPPORT

Beleggers en analisten over accountant & technologie, cultuur en risico

Rondetafelgesprek 25 januari 2017

Dit vierde rondetafelgesprek van EY met beleggers en analisten bestond uit capita selecta die werden gekozen op basis van actuele ontwikkelingen. Technologie, cultuur en risico en communicatie vormden de hoofdmoten van het gesprek. De kernbevindingen zijn:

• De werkzaamheden en rol van de accountant zullen zeker veranderen, maar de rol van de accountant zal eerder belangrijker worden dan dat die overbodig raakt.

• Accountants moeten luisteren naar de veranderende behoeften van de stakeholders. Door veel tijd en energie te stoppen in het voldoen aan steeds verdergaande verplichtingen, wordt het risico gelopen dat er onvoldoende wordt geïnnoveerd.

• Accountants moeten goed kijken naar de impact van de technologische ontwikkelingen op hun functioneren.

• Beleggers ondersteunen de recente ontwikkelingen op het gebied van de rapportage over kernpunten van de controle. Zij moedigen accountants aan om ook te rapporteren over de cultuur van een organisatie en cybersecurityrisico’s.

• Het is belangrijk om een lange termijn strategie te communiceren. Duurzaamheid wordt vaak nogal ethisch benaderd, maar het negeren van duurzaamheid leidt tot reële economische risico’s op de langere termijn. Als iets niet maatschappelijk duurzaam is dan is het uiteindelijk ook economisch niet duurzaam.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.