Cover
RAPPORT

Betaaldienstverleners Witwassen en Terrorismefinanciering

Seminar

DNB organiseerde op 11 mei een seminar voor betaaldienstverleners over maatregelen ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering. Aanwezig waren zo’n 110 bestuurders en compliance officers van vergunninghoudende, vrijgestelde betaaldienstverleners en money transferkantoren.

Discussiepunten

Aan de hand van een aantal presentaties is met de deelnemers van gedachten gewisseld over diverse actuele onderwerpen zoals de Systematische integriteitsrisicoanalyse (SIRA), de vernieuwde Wire Transfer Regulation (WTR), cliëntacceptatie, transactiemonitoring en PSD2. Een link naar de presentaties vindt u onderaan de pagina.

Concept guidance transactiemonitoring

Tijdens het seminar heeft DNB toegezegd met een concept guidance te komen over transactiemonitoring. DNB heeft deze concept guidance inmiddels gepubliceerd in Open Boek Toezicht. In een rondetafelbijeenkomst met vertegenwoordigers van betaalinstellingen wordt de concept guidance transactiemonitoring nog besproken.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.