Cover
RAPPORT

Belang en betekenis van inflatie

In het Eurogebied

Deze studie geeft een overzicht van het wetenschappelijk en beleidsmatig 9 debat over inflatie. Het is geen technische verhandeling, maar heeft ten doel de rol van inflatie in het monetaire beleid voor een breed publiek te verduidelijken. Waarom maken centrale banken zich druk over inflatie?

Hoe wordt inflatie gemeten? Waarom zijn inflatieverwachtingen voor monetaire beleidsmakers zo belangrijk? Hoe worden inflatieverwachtingen gemeten? Wat kunnen centrale banken doen om hun doelstelling van prijsstabiliteit te verwezenlijken? In deze studie, waarin het eurogebied centraal staat, wordt op al deze vragen antwoord gegeven.

De meeste centrale banken in geavanceerde landen streven naar prijsstabiliteit. Dit raport gaat over de redenen voor deze prijsstabilitiet, of de doelstelling van de ECB geslaagd is aar doelstelling de verwezenlijken. Verder hebben we het over inflatieverwachtingen en monetair beleid. Wat kan de ECB doen om prijsstabiliteit te verwezenlijken?

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.