Cover
RAPPORT

The allocation of financial risks

...during the life cycle in individual and collective DC pension contracts

Dit onderzoek meet hoe schokken in aandelenrendement, rente of inflatie doorwerken naar verschillende generaties van deelnemers aan pensioenregelingen.

We laten zien dat een pensioenregeling met individuele vermogens grotendeels de allocatie van verhandelde financiële risico's in collectieve contracten met een geleidelijke aanpassing van de uitkeringen aan schokken kan nabootsen. Collectieve contracten kunnen een deel van het risico doorschuiven naar toekomstige deelnemers, individuele contracten kunnen dit niet. In de huidige institutionele omgeving is de verschuiving van verhandelde risico's in collectieve contracten naar toekomstige generaties beperkt. Collectieve pensioencontracten kunnen niet-verhandelde risico's heralloceren en zo een betere verdeling over generaties bereiken. Individuele pensioenregelingen kunnen alleen risico's die verhandelbaar zijn via financiële markten heralloceren.

 

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.