Cover
RAPPORT

VBA Journaal #136

Rationeel gedrag aan het einde van een bull markt

Het winternummer van het VBA Journaal met als thema “Rationeel gedrag aan het einde van een bull markt”.

De beleggingsmarkten hebben na de financiële crisis enorme koersstijgingen meegemaakt. Zo steeg de Dow Jones aandelenindex na de crisis met een spectaculaire 200%. De groei van de AEX-index was al even onstuimig en ging in 2018 zelfs meerdere keren door de grens van 550 punten heen. De vastrentende waarden deden ook een stevige duit in het zakje, met dank aan een historische rentedaling en extreem lage kredietopslagen. Een groeiend aantal beleggers vreest inmiddels het moment waarbij de markten weer definitief gaan keren. De AEX-index kwam begin december 2018 voor het eerst in bijna 2 jaar onder de 500 punten grens uit. Is dit een voorproefje van wat we mogen verwachten in de komende tijd? En hoe houdt men in dat geval het hoofd koel en de voeten warm?

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.