Cover
PUBLICATIE

Het einde van listed equity?

VBA Journaal Zomer 2020

Wereldwijd zien we dat er steeds minder bedrijven een beursnotering hebben. Zo is het aantal beursgenoteerde bedrijven in de Verenigde Staten (VS) dit decennium bijna gehalveerd. Ook elders in Europa en het Verenigd Koninkrijk is het aantal beursnoteringen flink afgenomen. Deze tendens lokt meerdere vragen uit. Betekenen minder publieke aandelen bijvoorbeeld per definitie een verschraling van beleggingsmogelijkheden? Worden aandelenmarkten in zijn geheel door deze krimp zodoende minder aantrekkelijk? En is dat laatste een zorgelijke situatie? We spraken met diverse partijen over de oorzaken van deze tendens, en de verwachtingen voor de toekomst.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.