Cover
PUBLICATIE

World Insurance Report 2016

Het World Insurance Report 2016 richt zich op zowel levens- als schadeverzekeringen

Met gegevens van meer dan 15.000 klanten van verzekeraars wereldwijd demonstreert de exclusieve Capgemini-index van klantervaringen voor verzekeringen (CEI) dat klanten van Generatie Y zeer weinig positieve ervaringen hebben op digitale kanalen. Het World Insurance Report 2016 richt zich op zowel levens- als schadeverzekeringen en beschrijft 30 verzekeringsmarkten in Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en Azië-Pacific. Belangrijkste bevindingen van het rapport voor 2016:

  • Verzekeraars over de hele wereld presteerden in het algemeen beter op het gebied van klantervaring, , maar er kwam een duidelijke generatiekloof aan het licht. Klanten van Generatie Y bleken CEI-scores te hebben die bijna 20 procentpunten lager zijn dan die van klanten in andere leeftijdscategorieën.

  • Generatie Y en het internet der dingen zullen belangrijke ontwrichtende ontwikkelingen veroorzaken in de traditionele verzekeringstak, met gevolgen voor alles,van risicoanalyses tot klantinteracties. Nu verbonden technologieën steeds belangrijker worden, treedt een herschikking op van de belangrijkste risicovariabelen. Dit leidt tot fundamentele veranderingen in productontwikkeling, acceptatie en risicomanagement voor verzekeraars.

  • De concurrentie van technologiebedrijven neemt toe.
    Wereldwijd sluit bijna een kwart van alle klanten van Generatie Y, veel meer dan oudere klanten, waarschijnlijk een verzekering af bij een technologiebedrijf. Deze ontwikkeling is vooral sterk in de opkomende markten van Latijns-Amerika (49,0%) en Azië-Pacific (47,2%).

  • Welvaart is mogelijk een betere indicator dan leeftijd van vroege opname van het internet der dingen.
    Zo zullen welgestelde klanten van Generatie Y de nieuwe technologieën eerder overnemen dan minder welgestelde klanten van Generatie Y. Technologieën met betrekking tot het internet der dingen, zoals slimme ecosystemen, draagbare apparaten en zelfrijdende auto's, zullen naar verwachting grote impact hebben op het dagelijks leven van consumenten en daarmee ook op dienstverleners die verzekeringen aanbieden.

 

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.