Cover
RAPPORT

Growth in the Machine

How financial services can move intelligent automation from a cost play to a growth strategy

Nederland loopt achter met implementatie intelligent automation. De Nederlandse financiële dienstverleningssector kan de inkomsten met 14,32 miljard dollar (ongeveer 12,16 miljard euro) verhogen tegen 2020 door de toepassing van intelligent automation. De mondiale omzet van diezelfde sector kan met 512 miljard euro worden verhoogd. Intelligent automation is de juiste combinatie van robotics process automation (RPA), artificial intelligence (AI) en business process optimalisatie die wordt toegepast om bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Deze resultaten zijn afkomstig uit recent onderzoek van Capgemini’s Digital Transformation Institute. Het rapport, “Growth in the machine: How financial service can move intelligent automation from cost play to growth strategy”, toont aan dat financiële dienstverleners ruime mogelijkheden hebben om de technologieën te omarmen. Echter, gemiddeld heeft slechts 10% van de onderzochte organisaties intelligent automation volledig geïmplementeerd. In Nederland is dit 4%.

Automatiseringstechnologieën zoals RPA worden nu vooral door de financiële sector geïmplementeerd om de kosten te drukken en efficiëntie te verhogen. Als RPA wordt ingezet, kan een bedrijf een hogere kostenbesparing (10 tot 25 procent meer) realiseren. Wanneer RPA, ondersteund door AI, wordt toegepast kan deze besparing nog hoger oplopen (30 tot 50 procent).

Er staat veel te veranderen de komende jaren op gebied van automation. RPA is slechts één van de instrumenten in de gereedschapskist. We zullen tools gebruiken, die zijn gebaseerd op AI, evenals procesoptimalisatie technieken voor automatisering op de financiële markt”, aldus Jenny Dählstrom, adjunct directeur van Business Support and Development  en hoofd van Robotic Implementation voor Handelsbanken Capital Markets.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.