Cover
RAPPORT

Cybersecurity Talent: The Big Cap in Cyber Protection

Grote tekorten

Een nieuw rapport van Capgemini’s Digital Transformation Institute toont aan dat de kloof wat betreft cybersecurity talent alsmaar groter wordt. Dit vraagt om nieuwe strategieën en prioriteiten voor het werven en behouden van talenten om zo organisaties te helpen cyberrisico’s te minimaliseren en concurrentievoordeel op te bouwen. Het rapport, Cybersecurity Talent: The Big Cap in Cyber Protection, laat zien dat het organisaties met ambities op het gebied van digitaal leiderschap vooral ontbreekt aan mensen met cybersecurity vaardigheden. Uit alle onderzochte landen staat Nederland op de één-na-laatste plek wat betreft het aantal beschikbare cybersecurity experts op de arbeidsmarkt.

In het rapport zijn 1.200 senior managers en werknemers van 53 organisaties ondervraagd. Daarnaast is het social media sentiment van ruim 8.000 cybersecuritymedewerkers geanalyseerd.

Bij 68% van de organisaties die op zoek zijn naar digitaal talent is de behoefte aan cybersecurityspecialisten het grootst. De vraag naar digitale vaardigheden is vervolgens afgezet tegen het huidig aanbod binnen de organisatie. Zo blijkt maar 43% van de werknemers bekwaam te zijn in cybersecurity: dit komt neer op een kloof (talent gap) van 25%. Ter vergelijking: 61% van de bedrijven vraagt naar innovatieve vaardigheden en 64% naar analytische vaardigheden. Die kloof is op deze gebieden respectievelijk 13% en 21%.

 

 

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.