Cover
RAPPORT

Themaonderzoek nieuwe IFRSs

In Balans 2018 - deel B

De IASB heeft met drie nieuwe standaarden de wijze waarop IFRS-toepassende ondernemingen hun financiële verslaggeving op moeten stellen, aangepast. Met ingang van 1 januari 2018 zijn de spelregels rond de waardering en resultaatbepaling van financiële instrumenten (IFRS 9) en de verantwoording van omzet (IFRS 15) veranderd. Met ingang van 1 januari 2019 volgt het onderwerp ‘leases’ met IFRS 16, hoewel die standaard wel vervroegd mag worden toegepast.

Wij vinden het belangrijk dat beursgenoteerde ondernemingen die IFRS toepassen beleggers en andere stakeholders tijdig en relevant informeren over de impact die deze nieuwe standaarden op de financiële verslaggeving zullen hebben. Daarom hebben we in 2017 bij beursgenoteerde ondernemingen een verkenning uitgevoerd naar de status van de invoering van deze nieuwe verslaggevingsstandaarden (nieuwe IFRSs). Dit hebben we gedaan met een vragenlijst.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.