Cover
RAPPORT

Survey of Inspection Findings 2018

IFIAR-rapport 2018 over ontwikkeling kwaliteit accountantscontroles

Het International Forum of Independent Audit Regulators (IFIAR), het internationale samenwerkingsverband van onafhankelijke accountantstoezichthouders, heeft haar jaarlijkse rapport gepubliceerd van uitkomsten van reguliere onderzoeken van de IFIAR-leden. In 2018 constateerde IFIAR bij 37 procent van de onderzochte controles ten minste één ernstige tekortkoming.

Ten opzichte van voorgaande jaren is er een neerwaartse trend in dit percentage zichtbaar. De aard van de tekortkomingen is vergelijkbaar met eerdere jaren. IFIAR merkt op dat de neerwaartse trend bemoedigend is, maar dat de aantallen en herhaling van dezelfde tekortkomingen laten zien dat het nog schort aan een consistentie uitvoering van audits van hoge kwaliteit.

Focus op verbetering
Het blijft dus volgens IFIAR nodig dat men blijft focussen op verbetering. IFIAR benadrukt dat de verantwoordelijkheid voor het verbeteren van de kwaliteit van controles bij de accountantsorganisaties ligt en dat ze de 6 grootste netwerken, waaronder de netwerken van de Big 4-accountantsorganisaties, stimuleert verdergaande maatregelen te nemen.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.