Cover
RAPPORT

Meer aandacht nodig voor betalingsachterstanden van hypotheekklanten

Aanbieders van hypotheken kunnen hun klanten nog beter helpen.

Het aantal Nederlanders met financiële problemen is nog steeds groot.

De AFM is bezorgd over de omvang van de schuldpositie van individuele huishoudens en de restschuldrisico’s bij hypotheken. Een grote groep huishoudens heeft nog altijd een hogere hypotheek dan de waarde van de woning. Het aantal betalingsachterstanden bij hypotheken neemt volgens het BKR nog steeds toe3. Aanbieders van hypothecair krediet (hierna: ‘aanbieders’) kunnen hun klanten helpen met het voorkomen en oplossen van betalingsachterstanden door een professionele en klantgerichte aanpak van de afdeling die gericht is op het voorkomen van problemen, Preventief beheer, en de afdeling die gericht is op het oplossen van betalingsproblemen die langer lopen, Bijzonder beheer. Hiermee kunnen klanten geholpen worden inzicht en grip te krijgen op hun huidige en toekomstige financiële situatie. Dit onderzoek geeft inzicht hoe aanbieders hun rol invullen om klanten met betalingsachterstanden te helpen.

De AFM heeft de afgelopen periode een onderzoek uitgevoerd naar de dienstverlening bij betalingsproblemen. Aanleiding om een onderzoek in te stellen waren onder andere signalen van consumenten over handelswijzen van aanbieders bij betalingsachterstanden. Ook is de blijvende groei van het aantal consumenten met een betalingsachterstand een belangrijke reden. 

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.