Cover
RAPPORT

Jaarverslag 2015

Ruimte voor en noodzaak tot verbetering in de financiële sector.

We leven in een tijdperk van verandering en in een verandering van tijdperk.

  • AFM boekt in 2015 concrete resultaten door brede toezichtaanpak. 
  • Toezicht speelt in op nieuwe ontwikkelingen en samenhangende risico’s.
  • Besturing en organisatie AFM in 2015 versterkt en vernieuwd met het oog op de toekomst.

De ontwikkelingen in onze samenleving volgen elkaar in hoog tempo op. Denk aan de toegenomen onzekerheid over werk, de oudedag, een gezonde leefomgeving, de grote instroom van vluchtelingen en andere internationale spanningen. Maar gelukkig zien we ook de eerste tekenen van positieve economische ontwikkelingen en nieuwe vormen van verbinding tussen mensen en initiatieven, vaak met behulp van technologie.

Deze nieuwe ontwikkelingen vinden ook plaats in meer specifieke sectoren, zoals de financiële sector. De financiële sector is volop in beweging, onder meer gedreven door technologie en innovatie.

We zien nieuwe toetreders en verdienmodellen. Daarnaast zien we trends zoals de voortdurende lage rente, toenemende kapitaalmarktfinanciering en een verschuiving van de risico’s van het collectief naar het individu. Deze veranderingen zorgen voor onvoorspelbaarheid en onzekerheid, maar ze bieden ook kansen en ruimte voor nieuwe ideeën.

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.