Cover
RAPPORT

EIOPA publiceert rapport over het Pension Benefit Statement

Rapport met Guidance

De Europese pensioen- en verzekeraarstoezichthouder EIOPA heeft een rapport met guidance gepubliceerd voor de implementatie van informatievereisten volgens de nieuwe Europese richtlijn IORP II. De vereisten gelden voor het Pension Benefit Statement (PBS) - in Nederland beter bekend als het Uniform Pensioenoverzicht (UPO).

Het rapport is bedoeld voor toezichthouders en pensioeninstellingen, maar ook voor verzekeraars die een PBS moeten versturen aan deelnemers. Nederland is op het gebied van de ontwikkeling van het PBS verder gevorderd dan de meeste andere lidstaten, met name als het gaat over gelaagde informatie, digitalisering en communicatie over reële onzekerheid. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is daarom gevraagd om voorzitter te zijn van de werkgroep die verantwoordelijk is voor dit rapport.

Het rapport gaat in op vier onderwerpen:

 

  • Wat heeft de consument aan een Pension Benefit Statement?
  • Het verwachte inkomen op pensioendatum in meerdere scenario’s
  • Kostenaspect
  • Ontwerp van een pensioenoverzicht

 

logo experttube

Video's op het gebied van Audit & Control, Actuariaat & Risk Management, Juridisch & Fiscale Zaken, Pensioenen, Schade & Hypotheken, Compliance en Investment Management.

Bekijk ons volledige overzicht op www.experttube.nl.

logo CareerTube

Videoplatform met werkenbij video's van toonaangevende organisaties in de financiële wereld. Met een focus op de finance specialisatie zorgt de koppeling met de 17 (niche) vacaturesites van CareerGuide direct voor een relevant bereik.

Bekijk ons volledige overzicht op www.careertube.com.